Decarbonizare auto si depunerile de carbon ( aprilie 2018 )

De ce este necesara decarbonizarea auto?

Motorul unui autovehicul are ca orice obiect un anumit grad de uzura, care trebuie amortizat in timp. De aceea,
masina este pusa in aceeasi postura. Autovehiculul are o anumita perioada de viata ca orice obiect. Deoarece are o valoare mult mai ridicata fata de majoritatea obiectelor, atunci si gradul de uzura va trebui sa fie mult mai rar, dar cu toate acestea mai costisitor. Procesul de decarbonizare auto poate reprezenta unul dintre costurile de amortizare ale masinii.

Cititi mai multe informatiile despre decarbonizarea motorului. Citind randurile de mai jos, veti putea realiza cazurile in care aveti nevoie de procesul de decarbonizare.

Decarbonizarea auto este utila pentru consumul autovehiculului

decarbonizare auto

Dupa primul an de folosinta al masinii, veti simti ca va creste consumul acestuia. Spre exemplu: Un automobil Skoda Octavia are consumul la inceput de 8 litri pe suta de kilometri. Dupa primul an veti realiza cum consumul acestuia creste drastic. Astfel de la 8, veti ajunge la 9,2 litri de carburant pe suta.

De ce creste consumul masinii?

Consumul autovehiculului creste in primul rand din cauza depunerilor de carbon. Aici intervine procesul de decarbonizare auto, in care se vor curata piesele de emisie ale motorului. Prin acest procedeu toate depunerile de carbon vor disparea, iar motorul masinii va respira mult mai usor.

Ce inseamna o respiratie mult mai usoara pentru motor?

Va trebui sa va imaginati ca o raceala afecteaza starea d-tra de sanatate. Pentru a putea trece peste raceala trebuie sa luati medicamente. Neluand aceste doctorii, starea de sanatate se va inrautati. In aceeasi situatie este si masina. Starea ei dupa primii 40000 de km se va inrautati. De aceea trebuie realizat procesul de decarbonizare auto.

Este utila decarbonizarea motorului pentru eficienta masinii?

De foarte multe ori depunerile de carbon ingreuneaza eficienta motorului. Va creste consumul autovehiculului si se va mari zgomotul acesteia. Desigur, motorul va rezista pana in momentul in care se vor strica din piese.

Si, desigur ca straturile de carbon pot afecta din piesele motorului, atunci cand nu a existat niciun procedeu de decarbonizare.

Decarbonizarea motorului va trebui realizat o data la 40000 de kilometri. Se spune ca acest procedeu este ca o curatenie de primavara, iar acest anotimp vine la acest numar kilometri.

De ce se realizeaza depuneri de carbon in motor?

Cand se realizeaza depuneri de carbon in motor?

Din cauza existentei filtrului de particule aproape la toate autovehiculele scoase pe piata din anul 2008, se retine din ce in ce mai mult carbon in piesele din motor. Pentru elimina straturile depuse, fara a anula filtrul de particule, va fi necesar decarbonizarea motorului.

O data la 40000 de kilometri se vor depune straturi de carbon pe piesele motorului. Cele mai afectate piese sunt senzorul de oxigen, convertorul catalitic si sistemul de combustibil. Depunerea de carbon pe aceste piese pot afecta mai departe starea celorlalte piese din motor.

Va veti da seama daca masina dumneavoastra are nevoie de procesul de decarbonizare… In momentul in care zgomotul autovehiculului creste, iar fumul scos este din ce in ce mai gros.

Vom recomanda pentru procesul de decarbonizare auto, site-ul Decarbonizare-Motor.ro. Mai multe detalii despre acest procedeu puteti gasi aici.

* actualizat in aprilie 2018

Acest articol este realizat personal de catre administratorul companiei Fly-Rentacar. Pentru mai multe detalii despre compania noastra de rent a car Otopeni, intrati pe pagina noastra principala.

1

administrator

localhost

Comments (No Comments)

Comments (0):

Submit Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daca ti-a placut, te asteptam cu un share!