Masina inventata de Google urmeaza sa fie scoasa pe piata ( aprilie 2018 )

cand apare masina google waymo - urmeaza sa apara pe piata in cel mai scurt timp

Masina fara sofer urmeaza sa apara in cel mai scurt timp

– Ce este autovehiculul Waymo si cine il construieste?

Compania Fly-RentaCar impreuna cu unul dintre partenerii nostri online Director WEB, au decis sa realizeze in acest articol pentru unul dintre cele mai revolutionare modele de automobile din intreaga lume. Masina se numeste Waymo si a inceput ca si prototip in urma cu cativa ani. Protototipul a fost creat de Google.

In prezent a ajuns sa depaseasca foarte multe din asteptari, fiind in perioada de testare.

– Adica?

Modelul masinii Google a fost testat intr-un milion de kilometri pana in anul 2015, reusind sa primeasca in viitor dreptul de a fi condus in California ( SUA ). Scopul masinii, de la bun inceput era de a fi realizat cat mai compact si mai sigur.

– Ce inseamna compact si sigur?

Viteza maxima a masinii poate ajunge doar la 40 de kilometri pe ora. Realizarea autovehiculului a pornit de la premisa ca fiecare persoana poate isi rezolve problemele din masina ( inclusiv soferul ).

Site-ul Waymo aduce in fata toate informatiile vis-a-vis de autovehicul. Este un autovehicul foarte sigur intr-o comunitate, deoarece are capacitatea de a evita obstacolele si accidentele ( mai multe detalii, va trebui sa vizualizati videoclipurile de pe site-ul Waymo.com ).

Dar, totusi la o viteza de 40 kilometri pe ora, orcine poate evita accidentele? Nu?

Este o discutie destul de ampla cu privire la ce viteza ar fi recomandat sa circuli pentru a evita un accident. Si, desigur, va depinde de multi factori.

Pana atunci ( din informatiile pe care le detinem ), compania Google a creat prototipul pentru a fi condus fara sofer. Autovehiculul nu avea niciun sistem manual de condus. Nu exista volan, frana, schimbator de viteza. Din cauza legilor din California ( unde a fost testat autovehiculul ), a trebuit ca pe parcurs sa se adauge si aceste elemente.

– Ceea ce inseamna ca poate fi condus si manual?

Prototipul principal avea capacitatea de a avea in fata un simplu pieton, fara permis de conducere. Acesta a trebuit adaptat, iar fiecare model Waymo are toate elementele pe care le are si o masina normala.

Ceea ce inseamna ca poate fi condus si de sofer.

Cum functioneaza autovehiculul de la Google?

Senzorii masinii si programul de functionare

Pana in prezent 200 de automobile au fost scoase in testare, iar automobilul a fost oprit de politie doar in situatiile in care circula prea incet.

– De parca acesta va fi marele pericol in strada!

Cu toate ca are capacitatea de a bloca circulatia ( din cauza vitezei mici ), primul model inventat a fost dotat cu doua locuri si pare a fi destul de fiabil la drumurile din oras. Mai jos aveti o poza despre pozitionarea senzorilor pe masina Google.

senzorii din masina google

In anul 2014, cum am spus si mai devreme au fost scoase in testare 100 de modele de autovehicule. Masinile au fost testate in California, iar in ultimii 4 ani testarea a continuat in alte orase din SUA.

Planul de viitor va fi ca masina sa fie testata si in orasele din Europa. Daca pana in 2015, Google a parcurs un milion de kilometri, din anul 2016, compania multinationala a ajuns pana in prezent la 3,5 milioane de mile.

Conform ultimului articol din blogul Waymo, masina a fost testata in prezent in 20 de orase din Statele Unite. La pista privata, unde este si centrul de cercetare, au fost realizate mai mult 20000 de cazuri rare si neobisnuite ( accidente si situatii exceptionale ).

Cand va aparea pe piata masina Waymo?

In prezent Google a realizat mai multe modele de masini self-driving.

masini modele waymo

Astfel, sunt masini de doua locuri, de patru locuri si autovehicule folosite in transportul in comun, precum si mini-van-uri.

Credem, cu toate acestea ca autovehiculul va fi scos pe piata in urmatorii 3 ani. Perioada de testare va fi pe sfarsit, iar singura problema care mai ramane va fi legislatia.

Legislatia va fi pe viitor un factor destul de important in implementarea acestui proiect, deoarece nu toate statele sunt destul de maleabile in privirea acestui proiect ca pe unul de viitor. Autovehiculul fiind testat in America, va fi scos pe piata americana.

– De ce va fi importanta masina Google in comunitate?

Cu totii stim ca mai mult de 94 la suta din accidente se datoreaza erorilor umane. In prezent sunt 1.25 milioane de decese anual in intreaga lume. Fie ca sunt din cauza vitezei, a neatentiei, a bauturilor alcoolice sau a substantelor stupefiante, actiunile umane pot duce la elemente catastrofale.

De aceea, compania Fly-Rentacar asteapta cu nerabdare ca acest prototip sa fie scos pe piata ca si model final. Ne dorim inlocuirea flotei noastre de masini, cu o flota noua de masini pentru inchiriat pentru orasele Bucuresti si Otopeni. Astfel conducatorul masinii poate conduce linistit de la o destinatie la alta.

Nu mai conteaza daca in acel moment suntem obositi, am consumat bauturi alcoolice sau avem alte prioritati. Autovehicul Google va fi unul sigur pentru toti cetatenii!

* actualizat in aprilie 2018

1

administrator

localhost

Comments (No Comments)

Comments (0):

Submit Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Daca ti-a placut, te asteptam cu un share!